κλικ εδώ για να δείτε
περισσότερες συνταγές

Αίγλη Εστιατόριο - Το πιάτο του μήνα

Χοιρινό φιλέτο με θυμάρι, ελιές και κρασί μαυροδάφνη:

Υλικά:
• 200 γρ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε φέτες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• ½ φλ. κρασί μαυροδάφνη
• 120 ml σάλτσα ψητού η ζωμό από μοσχάρι
• Ελιές μαύρες και πράσινες εκπυρηνωμένες
• Θυμάρι
• Αλάτι
• Πιπέρι

Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια-δυνατή φωτιά θωρακίζουμε καλά με το ελαιόλαδο τις φέτες και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια αποσύρουμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με λίγο θυμάρι, σοτάροντας για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και προσθέτουμε τη σάλτσα ψητού και τις ελιές. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά την σάλτσα και κατόπιν προσθέτουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι αφήνοντάς τα για επιπλέον 1-2 λεπτά ή ώσπου να δεσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου και φρέσκια σαλάτα και γαρνίρουμε με ψητό ντοματίνι και θυμάρι.

Χρόνος προετοιμασίας:
10 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος:
15 Λεπτά

 
© Copyright 2015 · Αίγλη Ζαππείου: Eίσοδος από Βασ. Όλγας · Tηλ.: 210.33.69.300 · E-mail: info@aeglizappiou.gr · Ελεύθερο Parking · Art by Yiannis Veslemes